Drodzy użytkownicy już działa prawidłowo pełne info o rozliczeniu kosztów połączeń w dymkach
Trwało to chyba ze 4 miesiące ale w końcu działa
PS
Na telefonie moich dziadków pojawił się problem. Mianowicie z dnia na dzień zniknęły wszystkie komunikaty lektorów we wszystkich przypadkach, przestały działać usługi "już w zasięgu" i powiadomienie SMSem o numerze dzwoniącego.
Po ciężkiej batalii wymiany korespondencji z bokiem udało się przywrócić usługi "już w zasięgu" i powiadomienie SMSem o numerze dzwoniącego.
Problem jednak w tym, że nie ma ani jednego komunikatu lektora w żadnym przypadku.
Na innych numerach działają i usługi i komunikaty.
Sprawdzałem to dokładnie i okazało się że problem tkwi w przekierowywaniach.
Anulując wszystkie przekazy połączeń kodem ##002# na każdym normalnie działającym Freshu przekierowywania są ustawione na numer 790 998 725. Działają wtedy komunikaty lektorów i usługi "już w zasięgu" i powiadomienie SMSem o numerze dzwoniącego.
W przypadku mojego dziadka problem jest taki, że po wbiciu kodu ##002# system automatycznie ustawia przekierowywania na numer 790 998 729, co powoduje brak komunikatów lektora ale działają usługi "już w zasięgu" oraz powiadomienie SMSem o numerze dzwoniącego.
Jeżeli ręcznie zmienię przekierowywanie na numer 790 998 725 to powracają komunikaty lektorów ale nie działają usługi "już w zasięgu" oraz powiadomienie SMSem o numerze dzwoniącego.
Przeanalizowałem już do mega dokładnie dlatego pytam, czy ktoś zauważył podobny problem ?
Wcześniej też ktoś ostatnio o tym pisał...